29 juni 2012
19:00

Pushers BK

Referat: Knippla - Pushers BK

Det kunde ha börjat bättre. Det var bara en bil som kom i tid. Coach Jonas, Frasse och Jocke Edström. De flesta kom dock med nästa färja, men det saknades 4 spelare så vi var bara 10 spelare på plats inför avspark. Tack vare Knippla och domaren (som gav oss en föreläsning om hur man skall planera resor till t.ex. Knippla) fick vi starta matchen 10 minuter senare. Då hade resten kommit och Ferna fick ta joggningen till planen som uppvärmning. Tack vare att C-M var bland de sena startade vi med följande manskap: Hampus - Jocke H, Johan, Kevin, Nikki - Ole, Jocke Ed, Andreas - Eric A, Ferna, Jompa. På bänken C-M, Mats, Pelzer Regnet hänger i luften och de blåser halv storm. Vi börjar med motvind men det visade sig vara till fördel. Det höll på att börja med ett baklängesmål då det kom en lång hög boll som Hampus inte hade riktigt koll på men den stutsade 8-10 meter utanför. Efter 3 minuter får vi en hörna från höger. Nikki joggar över för att slå den. Bollen slås in och hamnar framför Johan som passar ut bollen till Nikki som fär bollen vid straffområdsgränsen i höjd men straffpunkten och Nikki slår till och bollen och får en kanonträff där bollen går in i bortre burgaveln. Vi är laget som skapar mest. Knippla har svårt med medvinden då bollen allt som oftas rinner iväg till Hampus eller till inspark. Efter 10 minuter får Ferna bollen i straffområdet och får till ett skott som Knipplas målvakt räddar men Eric är arlert och är först på returen och slår in 2-0 i öppet mål. Knippla har en farlig nick efter en hörna men bollen går över. Jompa runt på vänster kanten och slår in bollen till Ferna som passar vidare till Eric. Eric får bollen lite bakom sig och en Knipplaback hinner ner men Eric driver runt och slår in bollen som tar på en Knipplaspelare och in i mål, 3-0 efter drygt 20 minuter. Knippla kommer mer in i matchen och har ett bra avslut men Hampus räddar. Vi har flera farliga anfall men får inte till det sista. Efter en halvtimma kommer Knippla i ett anfall, vi bryter men missar uppspelet och Knippla kommer runt på högerkanten och slår in bollen som går igenom hela försvaret som inte hunnit samla sig ordentligt och en Knipplaspelare är fri i vänsterinnerposition och sätter den säkert bakom Hampus. Vi svarar efter 8 minuter. Vi anfaller på högerkanten, bollen bryts och kommer till vänster. Nikki kommer från sin vänsterbacks plats och drar till med sin vänster, bollen går mellan benen på en Kniplaspelare och borrar sig in vid bortre stolpen. 4-1 står sig halvleken ut.

Vi pratar om svårigheten med att spela i medvinden och att spela på våra spelare isället för på ytan, då bollen allt som oftas rinner iväg. Knippla har lite lättare att skapa anfall i motvinden men skapar inga farligheter. Efter 15 minuter i andra halvleken kommer Pelzer och Mats in i anfallet. Det höll på att bli ett dröminhopp. Pelzer dribblar förbi 3 spelare innanför straffområdet och serverar Mats nästan öppet mål, Mats blir lite störd av en Knipplaback och tvekar lite och får inte till avslutet och målvakten hinner göra en kanonräddning. Istället får en Knipplamittfältare bollen på mitten och dribblar av hela vårt mittfält serverar deras forward en smörpassning och ensam med Hampus placerar han bollen i mål. Snyggt men han kom för enkelt förbi vårt mittfält. Pelzer skapar ständigt oreda i knipplaförsvaret men får inte till avslutningarna. Johan får bollen i straffområdet och dribblar mot några mottsåndare och blir fäld men domaren blåser inte. När det är 5 minuter kvar hamnar bollen framför C-M strax utanför straffområdet och han får en kalasträff som går ribba in. Härligt att avsluta med en seger i sista matchen för våren.